Het perfecte plaatje. De perfecte oplossing. Perfect zus, perfect zo. Je wordt tegenwoordig om de oren geslagen met het woord “perfect”. Ik heb daar wat moeite mee.

Wat is dan dat zogenaamde perfecte plaatje? Wat portret betreft wordt dat bepaald door de film – en reclame industrie. Daar wordt het beeld van hoe “de mens” er uit hoort te zien, gevormd. Velen streven dat beeld na. Hierbij vergeet men dat dat beeld in hoge mate bewerkt is. Geen acteur/actrice of model ziet er in werkelijkheid zo uit als in de film of reclame. Helaas leidt dit er toe, dat veel portretfoto’s op zodanige manier bewerkt worden, dat van de geportretteerde een soort plastic variant gemaakt wordt: egaal, glad en emotieloos. Op deze manier wordt er geen recht gedaan aan de persoon.

Ik denk dat “perfect” niet bestaat, ook niet in de fotografie. Wat bij jou past, past wellicht bij een ander niet. Zoveel mensen, zoveel zinnen. Elk mens in uniek. In die uniciteit heb jij je waarde, en heb je je plaats in de maatschappij. Ik streef dan ook geen perfectie na.

Wat beoog ik dan wel met mijn portretfotografie? Of het voor een profielfoto is, of voor een portret, ik wil je laten zien zoals je bent: een prachtig, krachtig mens. Dit vraagt betrokkenheid en inzet zowel van jou als klant, als van mij als fotograaf.

Ik mag dan wel op het knopje drukken, samen maken we de foto!

Vind je dit leuk?

Deel de blogpost op je social media!

LinkedIn
Facebook
WhatsApp
error: Alert: Content is protected !!