Een van de zaken waar ik tegen aan loop bij het uitbouwen van mijn niche in portretfotografie is: hoe kom ik aan klanten?

Immers, in wat ik noem pure portretfotografie geef je je letterlijk en figuurlijk bloot. Tenzij de klant daar helemaal geen bezwaar tegen heeft (dit is zelden het geval, ik portretteer in de regel geen professionele modellen), is het niet eenvoudig reclame maken met dit werk. Ik kies in overleg met de klant een paar portretten uit om te kunnen laten zien op mijn site. Er zijn andere prachtige portretten die een platform verdienen. Het huidige internet is daarvoor niet geschikt, dat snap ik wel.

Want eerlijk gezegd heb ik dezelfde aarzeling: ik zit er ook niet op te wachten om in ontklede staat op internet rond te hangen met als eventueel gevolg dat zieke geesten er op een foute manier mee aan de haal gaan. Maar het zijn wél prachtige portretten, die ik graag laat zien, en die gezien mogen worden.

Het liefste zou ik van de daken willen schreeuwen hoe geweldig deze portretten zijn, hoe leuk het is om ze te maken. Ik wil ze de hele wereld laten zien. Tegelijkertijd zet ik zelf een demper op de megafoon om de privacy van de betrokkenen niet te schaden. 

De personen die hebben meegedaan aan de projecten “Portraits Purs” en “Les Couples” hebben er mee ingestemd dat ik met hun portretten reclame mag maken. Ik merk dat ik hier heel terughoudend en voorzichtig in ben, zeker wat betreft sociale media. Ik draai hiermee het middel om op een gemakkelijke manier een groot publiek te bereiken min of meer de nek om (mede omdat platforms als Facebook en LinkIn als door een wesp gestoken reageren op bloot). Ik moet op zoek naar manieren om mijn publiek wél te vinden.

Mond tot mond reclame lijkt voor mij de aangewezen weg. Het enthousiasme van de modellen moet anderen doen besluiten ook een pure portret sessie te boeken.

Want dit is waar ik blij en enthousiast van wordt. Het laten liggen, niets doen is geen optie! Hoe dit dan welvorm te geven is als een expeditie naar het binnenland van Australië…

Waarom zou je een puur portret willen?
  • Je wilt een mooi en bijzonder portret van jezelf, voor jezelf, of misschien wel voor je lief.
  • Je wilt jezelf uitdagen middels een activiteit die buiten je comfortzone ligt.
  • Het idee ‘puur’ vind je aanlokkelijk.
  • Ook belangrijk: het is gewoon leuk om te doen!
Wat brengt het jou?
  • Een beetje meer zelfkennis.
  • Je bent trots op jezelf.
  • Mooie portretten.
  • Natuurlijk plezier: het is gewoon leuk om te doen.
Wie is mijn doelgroep

Iedereen kan zich puur laten portretteren. Wellicht is het voor performers, die veel met hun lichaam werken, extra interessant. Zoals een professioneel danser die voor Portraits Purs geposeerd heeft het omschreef:

“Door deze ervaring voel ik me vrijer voor de camera. Ook voel ik me zekerder. Het geeft een soort zelfvertrouwen. Een ervaring om niet te vergeten!”

Ik doe meer dan “le portrait pure”. Ook voor ‘gewone’ portretten kun je natuurlijk bij me terecht. Misschien heb je foto’s nodig voor je website. Ook daarmee kan ik je helpen, vanuit een pure visie.

Heb ik je belangstelling gewekt? Aarzel dan niet! Je kunt op diverse manieren contact met me opnemen om je wensen te bespreken.

Vind je dit leuk?

Deel de blogpost op je social media!

LinkedIn
Facebook
WhatsApp
error: Alert: Content is protected !!