Op LinkedIn word wel eens aan het netwerk gevraagd om mee te helpen met bepalen welke foto het meest geschikt is als profielfoto. De persoon heeft nieuwe (profiel)foto’s laten maken, en is niet zeker welke te gebruiken. Het netwerk mag dan aangeven welke het meest geschikt is. Ik vraag me af of dit werkt. Gezien de commentaren op de post zou je denken van niet, al is er vak wel een soort meerderheid voor een bepaalde foto. Echter, ook de andere opties worden aanbevolen. Dus komt de keuze nog steeds op jezelf neer.

Ik vind dit eigenlijk een overbodige vraag. Wanneer er een goed portret tussen zit, dan zie/voel je dat, en dan hoef je dat niet aan je netwerk te vragen. Blijkbaar is de persoon niet echt tevreden met de fotoserie. En als er meerdere goede profielfoto’s tussen zitten, kun je ze altijd nog rouleren in de loop der tijd. Het is ook een beetje de smaak van de dag. Wat je vandaag goed vindt, kun je morgen lager schalen, en omgekeerd.

Meestal kan ik in de twijfel van de persoon mee gaan. Ik vind de portretten inderdaad niet echt goed, hoe enthousiast de geportretteerde (en het netwerk) ook is. Ik heb het gevoel dat het beter kan, dat ík het beter kan (waarbij ik me ook weer meteen afvraag: kan ik dat wel beter? Over jezelf in de weg zitten gesproken…)

Nieuw fotoboek

Het boek van project Les Couples is verkrijgbaar!

Twee mensen die een relatie met elkaar hebben laten zich puur portretteren.

Het was een klein project, maar daarom niet minder waardevol. De fotosessies verliepen in een gemoedelijke sfeer. Dat zie je ook in de foto’s terug.

Het boekje kost € 25,00 (inclusief verzendkosten € 30,00), en is te bestellen door een mailtje te sturen.

Vind je dit leuk?

Deel de blogpost op je social media!

LinkedIn
Facebook
WhatsApp
error: Alert: Content is protected !!