Paar dagen er tussen uit

Lekker een paar dagen weg. Met een leuke groep mensen zeilen op de Waddenzee. Nou ja zeilen, ik weet niet eens de benamingen voor de verschillende zeilen… Gelukkig kunnen de schipper en zijn maat de boot ook alleen met zijn tweeën varen. Maar met wat hulp en aanwijzingen zijn we er in geslaagd ons steentje bij te dragen aan het zeilen van het schip. Het leuke is: je leert nog eens wat!

Het weer was geweldig: volop zon en (oostelijke) wind. Wat betreft de temperatuur scheelde het zo’n 10 graden met Nijmegen, dus het fleece vest heb ik alle dagen wel aan gehad.

Deze dagen had ik ook de gelegenheid om wat meer met mijn nieuwe camera in de weer te zijn: de Fujifilm X-Pro2. Ik vind het een mooie camera! Ik moet er wel aan wennen. Na deze dagen heb ik meer de “feel”. Het is een geweldige camera!

Ik heb geen telelens er bij, dus voor de foto’s van de (onvermijdelijke) zonsondergang kon ik niet genoeg inzoomen. Ik had het booreiland wat groter in beeld willen hebben, en dus ook de zon. Dit booreiland ligt tussen Schiermonnikoog en Ameland op de Noordzee (de boot was bij de Engelsmanplaat droog gevallen).

De laatste dag waaide het echt lekker: windkracht 5 tot 6. Ja, dan is het echt zeilen, en echt fun! Ook hard werken trouwens; je hangt met je hele gewicht in de touwen. Tijd dus om de camera weer op te bergen…

Vind je dit leuk?

Deel de blogpost op je social media!

LinkedIn
Facebook
WhatsApp
error: Alert: Content is protected !!