Perfect Me

teddybeertje
Enkele gedachten naar aanleiding van de Tegenlicht uitzending “Perfect me”.

Afgelopen zondag de VPRO Tegenlicht documentaire “Perfect Me” gezien?

Ik kan het nauwelijks nog schokkend noemen hoe mensen zich laten verbouwen. Ik ben er helemaal aan gewend door het filtergebruik op apps als Instagram, en wat je op fotografie sites langs ziet komen. Maar het verbaast me wel. We leven in een maatschappij die erg op “ik” is gericht. Door de focus op “perfect” gaat iedereen er hetzelfde uit uitzien: model etalagepop. Maar o, o, wat is ieder lekker uniek!

Wat ik niet begrijp is dat er mensen zijn die dat mooi vinden: alles strak van de botox, lifts en wat er nog meer allemaal gedaan kan worden. Zo strak, dat emoties niet meer zichtbaar zijn, en je bang bent dat de boel open scheurt wanneer er wordt gelachen… Hoe komt het toch dat mensen zich laten transformeren tot karikaturen van zichzelf? Je hebt het vast wel eens gezien: een “perfect” glad getrokken gezicht, en dan van die oude, rimpelige handen…

Er is natuurlijk het schoonheidsideaal zoals dat door reclame – en filmindustrie gepropageerd wordt. Maar we weten allemaal dat dat nep is, en dat het onmogelijk is om aan die norm te voldoen. Dus waarom zou je je er druk om maken?

Voor wie doe je het? Wie of wat zet jou aan om kapitalen uit te geven aan iets dat tot mislukken gedoemd is? Immers, van plamuurwerk/pleisterwerk is nog nooit een gebouw overeind gebleven.

Wat als het schoonheidsideaal kantelt. Dat zou toch kunnen gebeuren? Dan moet alles op de een of andere manier weer teruggedraaid worden. Hoe goed dat is voor je lijf en leden? Geen idee, maar het lijkt mij niet goed.

Ik ben niet tegen make-up. Subtiel en elegant aangebracht kan het in situaties meerwaarde hebben. Het is dan zo aangebracht dat je het eigenlijk niet ziet…

Ik heb er niet zo veel mee. Ik zie liever de mens zoals die is.

Koester en waardeer je eigenheid. Straal dát uit. Dáár zitten je kracht en je echte schoonheid. Bij ouder worden hoort nu eenmaal dat je lichaam verandert.

Wil jij meer in jezelf gaan geloven, jezelf meer waarderen? Boek dan eens een puur portret shoot. Klik op de link voor meer informatie: Puur Portret.

Vind je dit leuk?

Deel de blogpost op je social media!

LinkedIn
Facebook
WhatsApp
error: Alert: Content is protected !!