Portraits Purs

Door deze ervaring voel ik me vrijer voor de camera. Ook voel me ik zekerder, het geeft een soort zelfvertrouwen. Een ervaring om niet te vergeten!

In de huidige portretfotografie is een “realistisch” portret vaak ver te zoeken. Sproetjes, vlekjes, rimpels, het wordt door middel van retoucheren verwijderd. Ik vind het resultaat vaak verschrikkelijk: alsof ik naar een Barby pop kijk. Elk karakter is uit de geportretteerde gehaald. Dit gedoe wordt gestimuleerd door o.a. de reclame – en film industrie. Er wordt ons een beeld voorgeschoteld hoe een mens er uit zou moeten zien. Dit beeld wordt blijkbaar graag door de consument opgenomen. Rampen op het gebied van plastische chirurgie zijn dan ook niet van de lucht. Ook een te zwaar make-up gebruik is een poging te voldoen aan “het” ideaalbeeld. Ik ben niet tegen het gebruik van make-up, en ik weet ook dat elke digitale foto bewerkt moet worden, maar waarom zo overdreven?

PURE PORTRETTEN

Realiteit is, dat niemand aan dat zogenaamde ideaalbeeld kan voldoen. Ons wordt aangepraat dat we correcties behoeven, want anders zien we er niet uit.

Ik vind dat iedereen van zichzelf mooi is. Schoonheid zit niet in een „perfect lichaam” (hoe dat er dan ook uit moge zien). Schoonheid is een samenspel van uiterlijk en innerlijk, waarbij de innerlijke uitstraling bepalend is. Deze innerlijke schoonheid is vele malen mooier dan de plastic schoonheid van tegenwoordig. La Photographie Pure kan je hierbij helpen.

Portraits Purs project

Onder anderen uit weerzin tegen de plastic maatschappij, kon ik een, sinds ik me meer ging richten op portretten, gekoesterde droom gaan realiseren: het authentiek portretteren van mensen. Dit resulteerde in het project Portraits Purs, later aangevuld met Les Couples. Beide projecten vallen nu samen onder de term Portraits Purs.

Dát wil ik met deze serie laten zien: de mens zoals die is, met plooitjes, rimpeltjes, vlekjes, en al die andere zaken die mensen méns maken. De pure mens. De mooie mens.

zelfacceptatie

Deelnemen is een confrontatie met jezelf. Dat kan best moeilijk zijn. Maar het resultaat is prachtig. Naast de mooie foto’s die je krijgt, word je ook nog in je zelfbeeld en zelfvertrouwen gesterkt. Een van de deelnemers verwoordde het als volgt:

“Nu ik dit heb gedaan, kan ik alles!”

De Portrait Pur fotoshoot kan je helpen in je zoektocht naar betekenisvolle reflectie op jezelf (en je omgeving), in je verlangen naar resonantie. Je krijgt meer binding met jezelf. Je gaat positiever naar jezelf kijken. Dit vind ik een zeer positief en waardevol bij-effect van Portraits Purs. Een effect dat ik niet had verwacht. De deelnemers ook niet, denk ik.

Deelname

Portraits Purs staat open voor mensen van 21 jaar of ouder. Deelname aan het project kost € 124,95. Door deel te nemen aan dit project ga je er mee akkoord dat foto’s van jou in een boek of op een tentoonstelling gepubliceerd kunnen worden. Een aantal foto’s kan ook op deze website gepubliceerd worden.

Wil je dit niet, dan is wellicht een privé Puur Portret shoot iets voor jou!

error: Alert: Content is protected !!