De Koffer

Je bent voortdurend onderweg: je persoonlijke reis van de wieg tot het graf. Je verliest iemand, iemand komt dichtbij. Je krijgt kinderen, of niet. Je bent graag het centrum, of je staat liever wat aan de rand. Je bent een familiemens, of je vindt het prima in je uppie. Wat je nu bent, en waar je nu bent, kan straks helemaal anders zijn. Dat is de weg die je gaat.

Voorgaande ervaringen zijn een bron voor de keuzes die je nu maakt. Maar je weg wordt ook beïnvloed door stil staan bij jezelf en vragen als:

Waar kom ik vandaan? Waar ga ik naar toe? Wat drijft me? Welke herinneringen draag ik met me mee? Wat vormt me? Wat heeft me gevormd?

Dit heeft allemaal invloed op wie je nu bent, en voor zover dat te zien is, op de weg die voor je ligt.

Wat betekent onderweg voor jou, in je persoonlijke ontwikkeling?

Project “De Koffer” haakt in op dit thema. De koffer staat symbool voor dit onder-weg zijn, het her-inneren van jezelf. De koffer kan heden, verleden en (gehoopte) toekomst bevatten. De koffer kan leeg zijn of vol, halfleeg of boordevol. Blijft de koffer dicht, of is hij open? Laat je hem achter, of vergezelt hij je? Is het een last, of eerder een goede vriend? Of is het wat het is?

Previous slide
Next slide

“De Koffer” vraagt je om je persoonlijk en intiem te laten fotograferen. Zo kan je laten zien wat Onder-weg zijn voor jou betekent, en misschien ook wel waar je nu staat.

We bespreken samen hoe de foto er uit gaat zien. Er is geen vast format: setting, rekwisieten, locatie enz. zijn uiteindelijk jouw keuzes. De enige voorwaarde is dat de koffer in beeld moet zijn.

Van dit project wordt een fotoboek samengesteld. Het is ook een onderdeel van de expositie “Onder-Weg” van Jeannette Claessen en René Maagdenberg in november 2021 in Eindhoven.

De kosten voor deelname aan dit project bedragen € 95,00. Een mooi cadeau voor jezelf of voor een ander!

Je krijgt een selectie van de gemaakte foto’s. Ook kun je het boek van dit project tegen inkoopprijs (plus verzendkosten) kopen.

error: Alert: Content is protected !!