Ik ben geen fan van voetbal, nooit geweest eigenlijk. Het hele oranje kan me gestolen worden. De hysterie die Nederland bevangt als oranje speelt begrijp ik ook niet. Zwaar overbetaalde en overschatte jongens die niet eens doen waarvoor ze betaald worden: voetballen.

Maar wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik vind het leuk om naar het voetbal van de leeuwinnen te kijken. Je ziet het speelplezier. Ze zetten zich in, en zijn vaak in staat om gemaakte fouten zelf te corrigeren. Ik betrapte me er zelf op dat ik juichte toen Jackie Groenen scoorde tegen het Zweedse elftal! Nog nooit vertoond! Ik, die juich om een doelpunt bij voetbal!

Er is natuurlijk genoeg op te merken over het voetbal van de vrouwen. De passes zijn niet altijd even scherp, balverlies, niet zo snel en fel als het mannenvoetbal… (alsof die altijd zo scherp spelen! Dat oeverloze gebrei dat ontstaat als de Nederlandse mannenploeg voor staat… pff).

Maar misschien vind ik het juist daarom zo leuk om naar te kijken. Er zijn (nog) geen kapsones op het veld, er wordt nog gespeeld met een menselijke maat. Niemand is perfect, niemand kan altijd scherp zijn. Dat maakt het juist zo onvoorspelbaar en leuk. En hoewel ik de kansen voor de leeuwinnen niet zo groot inschat, is en blijft de bal rond! We gaan het zien.

Ik ga zondag zeker naar de finale kijken!

Vind je dit leuk?

Deel de blogpost op je social media!

LinkedIn
Facebook
WhatsApp
error: Alert: Content is protected !!